Laad- en lossystemen

Dockleveller, dockshelter, overheaddeur en eventueel een docksluis zijn allemaal losse onderdelen/installaties welke samen een compleet laad- en lossysteem vormen. Een compleet laad- en lossysteem kan voor elk type bedrijf of opslag anders zijn. Juist hiervoor zijn er veel verschillende combinaties mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld een koude opslag van voedingsmiddelen, dan is een goed geïsoleerde thermo deur in combinatie met een dock shelter welke een goede afsluiting realiseert tussen uw gebouw en de vrachtwagen een must om temperatuurfluctuaties te voorkomen.

Docklevellers

Er zijn verschillende typen vrachtwagen en bestelbussen, er zijn verschillende typen laad- en los apparatuur, denk aan palletwagens of heftrucks. Om deze reden zijn er ook veel verschillende typen docklevellers, uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel, het overbruggen van de opening tussen het te lossen voertuig en het laadperron. Op deze manier word er een veilige en soepele goederenoverslag gerealiseerd tussen laadperron en voertuig.

Dockshelter

Een goede afdichting tussen het gebouw en de goederenwagen voorkomt eventuele invloeden van de weersomstandigheden en tocht. Energiebesparing en verbeterde werkomstandigheden zijn het resultaat van de juiste afsluiting. Dockshelters zijn er in verschillende types. De afsluiting kan gerealiseerd worden door middel van flappen of door opblaasbare luchtkussens. Voor elke situatie bestaat er een perfecte dockshelter.

Docksluizen

Wilt u binnen in uw bedrijfshal ruimte besparen? Dan kan een Docksluis of laadhuis de oplossing brengen. Een docklsuis is een aanbouw aan uw bedrijfspand welke ervoor zorgt dat het laden en lossen buiten uw bedrijfshal plaatsvind. Docksluizen zijn net als alle andere installaties verkrijgbaar in verschillende varianten, zo ook goed isolerend mocht dit nodig zijn.

 

Montadoors Montagebedrijf
Steigerweg 8

1975 AH  IJmuiden
tel. 0653100571
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Offerte aanvragen